Головна News ФБР проводить обшук у будинку колишнього віце-президента у рамках розслідування секретних документів

ФБР проводить обшук у будинку колишнього віце-президента у рамках розслідування секретних документів

0

КИЇВ. 10 лютого. УНН. ФБР у п’ятницю провело за взаємною згодою обшук у резиденції колишнього віце-президента Майка Пенса в Індіанаполісі після того, як минулого місяця в його будинку було виявлено секретні документи, повідомив Reuters представник міністерства юстиції, інформує УНН.

Деталі

Пошук розпочався лише за кілька тижнів після того, як адвокат Пенса Грег Джейкобс у листі від 18 січня повідомив Національний архів про виявлення записів із секретними позначками. Потім записи було передано до ФБР.

Обшук у будинку Пенса відбувається, коли колишній президент Дональд Трамп та президент Джо Байден стикаються з розслідуванням двох спеціальних радників з приводу зберігання секретних записів.

Спеціальний прокурор Джек Сміт розслідує, чи Трамп або його соратники могли перешкоджати розслідуванню Міністерства юстиції щодо зберігання ним тисяч урядових документів, кілька сотень з яких були позначені як секретні, після того, як він залишив Білий дім у січні 2021 року.

ФБР провело санкціонований судом обшук у маєтку Трампа у Флориді 8 серпня, під час якого було зібрано близько 13 000 записів, близько 100 з яких містили секретні позначки.

Окремо генеральний прокурор Меррік Гарланд призначив спеціального радника Роберта Хура у січні після того, як команда юристів Байдена повідомила, що у листопаді вони виявили секретні документи у аналітичному центрі Пенсільванського університету. Байден мав там офіс після того, як він був віце-президентом при Бараку Обамі і до його президентських виборів.

З того часу у резиденції Байдена у Вілмінгтоні було виявлено додаткові записи.

Третій обшук пляжного будинку Байдена в Делавері на початку цього місяця не виявив додаткових документів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…