Головна News Через викиди парникових газів: в Європі зафіксували рекордно теплу осінь

Через викиди парникових газів: в Європі зафіксували рекордно теплу осінь

0

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Через викиди парникових газів на заході Європи триває рекордно тепла осінь, зокрема в Іспанії та Франції високі температури фіксують ще з літа. Екологи та метеорологи називають це “недобрим знаком”, пише УНН з посиланням на Euronews.

Цитата

“За вуглекислим газом, метаном і оксидом азоту ми побили нові рекорди, і жодних поліпшень в атмосфері ми поки не бачимо”, – сказав генеральний секретар Всесвітньої метеорологічної організації Петер Таалас.

Деталі

Повідомляють, що денна температура у багатьох регіонах Європи перевищує 20 градусів, а в середземноморському узбережжі майже сягає 30. Як зазначили експерти, це є свідченням того, що вміст парникових газів в атмосфері постійно зростає.

Теплу осінь фіксують по всій Європі, зокрема у Великій Британії. За даними французьких метеорологів, “бабине літо”, що тривало, в країні має закінчитися наступного тижня. В Іспанії, де цьогорічний жовтень оголосили найтеплішим в історії, така погода триватиме ще до середини листопада.

Нагадаємо

На початку серпня 2022 року Європейська обсерваторія посухи оприлюднила дослідження, згідно з яким посуха може вразити близько 60% території ЄС та Великої Британії, що посилюється рекордною спекою в Європі цього літа.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…