Головна Новости Шевченківський район вражатиме квітковою композицію з 15 тисяч тюльпанів

Шевченківський район вражатиме квітковою композицію з 15 тисяч тюльпанів

0

13 квітня о 12.00 у столиці стартує фестиваль тюльпанів «Таємниці Великодньої Писанки». Традиційне квіткове дійство на Співочому полі об’єднає пасхальні композиції, створені талановитими працівниками КО «Київзеленбуд» та районних КП УЗН, десяти районів Києва.
Цьогоріч темою виставки тюльпанів було обрано символіку писанки. А перед озеленювачами стояло цікаве завдання створити композиції-обереги, де основним елементом є певна стихія. Так, в композиції Шевченківського району використано орнамент Мандала. Сакральний символ, що має форму кола або диска та є місцем перебування божеств, моделлю Всесвіту та «картою» космосу. Цей символ присутній у багатьох народів світу в різних видах художньо-прикладного мистецтва. В Україні орнамент мандала зображували на писанках та використовували в традиційній національній вишивці на рушниках і сорочках.
Шевченківська квіткова композиція створена з 15 тисяч різноманітних тюльпанів, висаджених у формі кола ще восени. Загалом на Співочому полі, на 2000 кв.м., майорітимуть понад 200 тисяч тюльпанів 12 різновидів. Квітки відмінні як за кольором, так і за висотою та терміном цвітіння.
В експозиції можна буде побачити такі сорти як: Кейп Таун, Мондиал (білий ранній махровий), Вікінг (махровий, ранний червоний), Еприкот Фокс (абрикосового кольору), Джекпот (фіолетовий з білою каймою), Стронг голд (жовтий),  Блу Даймонд (пурпурно фіолетовий), Алібі, Оранж касіні, Ван Ейк.

Працюватиме фестиваль тюльпанів «Таємниці Великодньої Писанки» щодня з 9.00 до 21.00 до 10 травня.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…