Головна News Європарламент до річниці вторгнення рф ухвалив резолюцію про підтримку України: є згадка про винищувачі

Європарламент до річниці вторгнення рф ухвалив резолюцію про підтримку України: є згадка про винищувачі

0

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Європейський парламент сьогодні ухвалив резолюцію до річниці вторгнення рф в Україну, де закликає надавати Україні військову допомогу стільки, скільки потрібно, а також звертається до держав-членів ЄС серйозно подумати про відправку західних винищувачів до України, повідомляється на сайті євроінституції, інформує УНН.

Деталі

У резолюції, присвяченій річниці війни рф проти України, депутати Європарламенту рішуче засуджують агресію иоскви та підтверджують свою непохитну солідарність із народом та керівництвом України.

Вони підтверджують свою підтримку надання військової допомоги Україні доти, доки це необхідно, і закликають серйозно розглянути питання про постачання західних винищувачів та гелікоптерів, підходящих ракетних систем та суттєве збільшення постачання боєприпсів Києву.

“Україна має бути спроможна не лише захистити себе, а й відновити повний контроль над усією своєю міжнародно визнаною територією”, – зазначили євродепутати.

Також європарламентарі зазначають, що російські активи, заморожені ЄС, мають бути використані для відновлення України, а санкції ЄС проти москви та її союзників необхідно суттєво розширити. 

Окрім того, згадують про те, що Україна, Єврокомісія та Рада ЄС мають працювати над тим, щоб розпочати переговори щодо вступу цього року.

Новина доповнюється…

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…