Головна News Ілон Маск спростував інформацію навколо його недавньої розмови з путіним

Ілон Маск спростував інформацію навколо його недавньої розмови з путіним

0

Ілон Маск

Джерело: Reuters

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск спілкувався з російським диктатором володимиром путіним перед тим, як запропонувати свій «мирний план» щодо України, який викликав шквал обурення в соцмережі Twitter. Про це пише американське видання Vice, передає УНН. Але як повідомляє сам Маск, спілкувався він із путіним 18 місяців тому, ще до повномасштабного вторгнення.

Цитата

«У розсилці, направленій передплатникам Eurasia Group, Ян Бреммер (президент і засновник Eurasia Group – – ред.) написав, що голова Tesla Ілон Маск сказав йому, що путін “готовий до переговорів”, але тільки в тому разі, якщо Крим залишиться російським, якщо Україна набуде форми постійного нейтралітету, і Україна визнає анексію росією Луганська, Донецька, Херсона і Запоріжжя», – повідомило видання.

Деталі

Як повідомляється, за словами Бреммера, Маск нібито повідомив, що путін сказав йому, що цих цілей буде досягнуто “незважаючи ні на що”, включно з можливістю ядерного удару в разі вторгнення України до Криму, який росія окупувала 2014 року.

Бреммер написав, що Маск сказав йому, що “потрібно зробити все, щоб уникнути такого результату”. Бреммер також сказав, нібито Маск відмовив українській стороні в проханні активувати Starlink у Криму.

Раніше Financial Times заявляла, що українські війська повідомляють про проблеми зі зв’язком, тоді як вони продовжують контрнаступ на території, раніше окуповані російськими військами на сході та північному сході країни.

У відповідь Маск розкритикував повідомлення FT, заявивши, що те, що відбувається на полі бою, “засекречено”.

У відповідь на один із коментарів у Twitter Маск заявив, що опубліковане – не є правдою, і написав таке:

«Я розмовляв із Путіним тільки один раз, і це було близько 18 місяців тому. Темою був космос».

Контекст

Раніше Маск поділився думками про можливий результат наприкінці війни, яку почала росія проти України. На його думку, Крим формально буде у складі росії, як і був з 1783 року. В Офісі Президента України швидко відреагували.

Пізніше Ілон Маск опублікував нове опитування, в якому запитав, чи повинна воля людей, які живуть на Донбасі і в Криму, вирішити, “у складі росії вони чи України”.

Також він заявив, що в росії втричі більше населення, ніж в Україні, тому перемога України в тотальній війні малоймовірна.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на дописи Маска в Twitter і опублікував опитування, в якому запитує, який Маск більше подобається – той, хто підтримує Україну чи росію.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця також відповів на повідомлення у Twitter Ілона Маска про запропонований “мирний план” для України. Кислиця наголосив, що наступного разу, коли йому знадобиться сантехнік, він зателефонує Масці.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…