Головна News Близько 500 “чорних дельфінів” загинули, викинувшись на берег біля Нової Зеландії

Близько 500 “чорних дельфінів” загинули, викинувшись на берег біля Нової Зеландії

0

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. За даними рятувальних груп і захисників природи, сотні гриндів, або, як їх ще називають, чорних дельфінів, загинули після того, як опинилися на мілині біля вод, що кишать акулами, біля віддалених островів у південній частині Тихого океану, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Департамент охорони природи Нової Зеландії повідомив, що близько 500 таких ссавців було викинуто на берег біля островів Чатем, за 840 кілометрів на схід від головного Південного острова Нової Зеландії, у результаті двох окремих випадків масового викидання на берег, про які місцеві жителі повідомили в вихідні.

Дейв Лундквіст, радник департаменту, сказав, що він не намагається знімати з мілини викинутих на берег гриндів у цьому районі через ризик нападу акул як на людей, так і на ссавців. За його словами, тих, що вижили, приспали, щоб запобігти подальшим їхнім стражданням.

“Це рішення ніколи не приймається легковажно, але в таких випадках це найсприятливіший варіант”, – сказав Лундквіст.

Дарен Гровер, генеральний менеджер рятувальної організації Project Jonah, сказав, що більшість гриндів були вже мертві, коли їх викинуло на берег, а ті, які вижили, були слабкі.

Нагадаємо

Кит проковтнув двох жінок, а потім виплюнув їх цілими та неушкодженими.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…