Головна News Індія випробувала балістичну ракету із підводного човна

Індія випробувала балістичну ракету із підводного човна

0

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Міністерство оборони заявило, що Індія успішно випробувала балістичну ракету, запущену зі свого першого вітчизняного атомного підводного човна INS Arihant, передає УНН з посиланням на The Times of India.

Деталі

Запуск став доказом “компетентності екіпажу” та підтвердив здатність балістичних ракет індійських підводних човнів, “ключовий елемент потенціалу ядерного стримування Індії”, йдеться у заяві міністерства.

У міністерстві додали, що “всі експлуатаційні та технологічні параметри системи озброєння”, яка стартувала з INS Arihant у Бенгальській затоці, передані.

Індія стала шостою країною, поряд із Китаєм, Францією, росією, Сполученим Королівством та Сполученими Штатами, яка має атомні підводні човни, озброєні балістичними ракетами, повідомила газета Times of India.

Успішний запуск балістичної ракети з підводних човнів також наголосив на прагненні Індії до створення власної військової техніки.

The Times of India повідомила, що INS Arihant є першим вітчизняним атомним підводним човном Індії, який був спущений на воду в 2009 році. З того часу Індія розробила дві ракети класу “земля-земля”, які запускаються з підводних човнів, одна з яких має дальність польоту 3500 км.

Доповнення

У вересні Індія представила свій перший авіаносець місцевого виробництва INS Vikrant, що було сприйнято як важлива віха в зусиллях протидії зростаючій військовій наполегливості Китаю в регіоні. INS Vikrant – один з найбільших у світі військово-морських кораблів завдовжки 262 метри, введений в експлуатацію після 17 років будівництва та випробувань.

Уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді також нещодавно представив першу партію ударних гелікоптерів індійського виробництва, призначених для використання у високогірних районах, таких як Гімалаї, де його війська зіткнулися з Китаєм у 2020 році.

Індія є одним із найбільших імпортерів зброї у світі та намагається розвивати місцеву збройову промисловість, оскільки країна, як і раніше, сильно залежить від зброї з Москви, свого найбільшого військового постачальника протягом десятиліть.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…