Головна News Італія: Мелоні та Берлусконі “уклали мир”. Пообіцяли швидко сформувати кабінет міністрів

Італія: Мелоні та Берлусконі “уклали мир”. Пообіцяли швидко сформувати кабінет міністрів

0

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Джорджія Мелоні, яка, як очікується, буде призначена прем’єр-міністром Італії, і її партнер по коаліції Сільвіо Берлусконі провели у понеділок сердечну зустріч і мають намір швидко сформувати «згуртований» уряд, заявили їхні партії, передає УНН з посиланням на агенство Ansa.

Раніше

Напруженість наростала через розподіл постів у кабінеті міністрів між Мелоні, чия партія «Брати Італії» привела правий альянс до перемоги на виборах 25 вересня та Берлусконі, який очолює меншу партію Forza Italia.

Деталі

«Брати Італії та Forza Italia … працюють над тим, щоб дати Італії сильний, згуртований та авторитетний уряд, який негайно розпочне розв’язання невідкладних проблем», – йдеться у спільній заяві сторін.

Політики, схоже, значною мірою владнали свої розбіжності на зустрічі в понеділок після сварки минулого тижня, коли більшість сенаторів від партії Берлусконі відмовилися підтримати кандидата від «Братів Італії» Ігнаціо Ла Русса на посаді спікера Сенату.

Ла Русса, ультраправий ветеран, який розпочав свою кар’єру в постфашистському італійському громадському русі, був обраний завдяки голосам опозиції.

Зустріч відбулася на тлі значної напруженості: політичні джерела повідомили, що Мелоні відхилила деякі запити Forza Italia на посади в уряді.

Зустріч у понеділок тривала близько години та проходила у штаб-квартирі «Братів Італії» у центрі Риму.

Відповідаючи на питання про переговори між двома лідерами про ключові міністерські посади, джерело Forza Italia сказало, що коаліція, до якої також входить партія Маттео Сальвіні «Ліга», все ще працює, і жодних рішень не було прийнято. «Братів Італії» відмовилися від коментарів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…