Головна Новости Майстер-клас «Новорічна листівка» в бібліотеці ім. О.Матросова

Майстер-клас «Новорічна листівка» в бібліотеці ім. О.Матросова

0

Новий рік і Різдво – казкові свята, під час яких хочеться радувати і дивувати своїх близьких. Вибір подарунків – завжди відповідальний процес, що вимагає часу і уваги. Та найціннішим буде подарунок, створений власноруч. І ось третьокласники школи № 82 зібралися в бібліотеці ім. О.Матросова, щоб виготувати новорічну відкритку для своїх рідних.

Але спершу діти познайомилися з історією святкування Нового року, українськими новорічними традиціями, діти заспівали щедрівку. Відеоперегляд слайд-шоу про листівки минулого сторіччя познайомив дітей з традицією виготовляти та відсилати листівки.

Давно це було… Перша листівка була створена в Англії в ХІХ столітті. І з тих пір напередодні свят існувала традиція: десятки паперових листівок, підписаних власноруч, розліталися по містах і селах. На них чекали, щодня перевіряли поштову скриньку. А скільки самі відсилали – бабусям і дідусям, тіткам і дядькам та й просто знайомим. Тепер усе змінилось – листівки надсилають на адресу електронної пошти і на сторінки в соціальних мережах. Але якось холодно від того, що клік-клік, обрав шаблон зі стандартним текстом і все. А де емоції, святковий настрій та справжні побажання, адресовані не якомусь середньостатистичному мешканцю планети, а саме нам?

Ми із школярами вирішили відроджувати добрі традиції: виготовили новорічні листівки своїми руками для привітання найближчих.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…