Головна News Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

0

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав польску політикиню Малгожату Кідава-Блоньську з обранням на посаду Маршалки (спікера — ред.) Сенату республіки Польща. Згідно з інформацією пресслужби ВР України, Стефанчук під час розмови переконався про перспективи співпраці між польським та українським парламентами, і запросив польску колегу відвідати Україну. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram-канал Верховної Ради України.

Цитата

“Привітав з обранням на посаду та провів першу розмову у форматі відеоконференції з Маршалком Сенату Республіки Польща Малгожатою Кідавою-Блонською. … Під час розмови переконався, що майбутня співпраця між нашими парламентами буде такою ж конструктивною. Принагідно запросив Малгожату Кідаву-Блонську відвідати Україну”, — повідомив Стефанчук.

Деталі

Український спікер ВР також зазначив, що для України важливо розвивати відносини із Польщею у дусі дружби, співробітництва, взаємної поваги, взаєморозуміння, довіри й добросусідства на благо обох народів.

Також Стефанчук наголосив, що Україна надзвичайно вдячна та ніколи не забуде ту допомогу, яку Польща надала й надає в умовах російської агресії.

“Польща стала другою домівкою для багатьох українців, надає величезну військову, матеріальну й політичну підтримку”, — зазначив український спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В електронній черзі для перетину КПП “Ягодин” майже 4000 далекобійників

Нагадаємо

Малгожата Кідава-Блонська від Громадянської Коаліції (KO) у понеділок була обрана спікером Сенату Республіки Польща 11-го скликання. Її підтримали 66 сенаторів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Reuters: через діру в бюджеті ФРН зависло питання про 8 млрд євро військової допомоги Україні

КИЇВ. 17 листопада. УНН. У Німеччині правляча коаліція намагається залатати величезну дірк…