Головна News росія планує скоротити експорт нафти у серпні – Reuters

росія планує скоротити експорт нафти у серпні – Reuters

0

КИЇВ. 15 липня. УНН. Експорт російської нафти із західних портів наступного місяця скоротиться приблизно на 100-200 тис. барелів на добу порівняно з рівнем липня, що є ознакою того, що москва виконує свою обіцянку про нові скорочення поставок у тандемі із Саудівською Аравією, що очолює ОПЕК, з посиланням на два джерела у п’ятницю повідомило Reuters, пише УНН.

Деталі

ОПЕК та великі виробники, включаючи росію, разом відомі як ОПЕК+, скорочують постачання з листопада, щоб підтримати ціни. Цього місяця москва зобов’язалася скоротити експорт на 500 тис. барелів на добу у серпні, тоді як Саудівська Аравія продовжила скорочення видобутку на 1 мільйон барелів на добу.

Оскільки росія не розкрила базового рівня свого скорочення, аналітики та трейдери заявили, що за цим буде важко стежити. Але, згідно з торговими джерелами та даними Refinitiv Eikon, скорочення у серпні поглиблять скорочення експорту в період із травня по липень, яке вже становить 500 тис. барелів на день.

Липневі відвантаження нафти із західних портів, таких як Приморськ та Усть-Луга на Балтійському морі та Новоросійськ на Чорному морі, цього місяця впадуть до 1,9 млн барелів на добу порівняно з 2,3 млн барелів на добу у червні та 2, 4 млн барелів на добу у травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доходи росії від нафти падають через обмеження цін – МЕА

Три джерела, знайомі з цим питанням, повідомили, що росія дала вказівку нафтовим компаніям скоротити плани постачання наступного місяця.

Влада рф у сфері енергетики провела зустріч із топ-менеджерами компаній раніше цього тижня, попросивши їх докласти більше зусиль, щоб гарантувати зниження експорту в серпні.

Загальний експорт нафти та нафтопродуктів з росії оцінюється у 7 мільйонів барелів на добу, але дані були засекречені після вторгнення рф в Україні.

Якщо росія захоче скоротити експорт нафти у серпні проти липня, компанії можуть перенести деякі заплановані роботи на осінні місяці, щоб збільшити внутрішнє споживання нафти, або скоротити видобуток нафти, кажуть трейдери.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

“Купол” на сторожі: захист позицій від ворожих РЕБ

Захист від радіоелектронної боротьби (РЕБ) – одна з найактуальніших задач сучасної армії. …