Головна News США ввели нові санкції проти компаній, які допомагали впроваджувати інтернет-цензуру в Ірані

США ввели нові санкції проти компаній, які допомагали впроваджувати інтернет-цензуру в Ірані

0

КИЇВ. 3 червня. УНН. Сполучені Штати заявили, що наклали санкції на іранську технологічну компанію Arvan Cloud, двох її співробітників і дочірню фірму в ОАЕ за те, що вони допомагали Тегерану впроваджувати інтернет-цензуру в Ірані в рамках спроб уряду придушити внутрішні протести. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, Arvan Cloud має тісні стосунки з розвідувальними службами Ірану, а її керівники мають зв’язки з високопоставленими урядовцями країни.

“Уряд регулярно використовує цензуру в Інтернеті та обмеження швидкості Інтернету для придушення інакомислення, спостереження та покарання іранців за реалізацію ними свободи вираження думок і зібрань як онлайн, так і офлайн”, – йдеться в заяві Міністерства фінансів США.

Так, Arvan Cloud зіграв важливу роль у розробці в Ірані “NIN infrastructure”, підконтрольної уряду підцензурованої версії Інтернету. Це дозволяє владі Ірану контролювати вхідний і вихідний трафік, а також відстежувати дані.

“Сполучені Штати мають намір притягнути до відповідальності тих, хто прагне підірвати свободу вираження поглядів і придушити інакомислення”, – сказав у заяві заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Повідомляється, що в результаті санкцій блокується вся власність людей і компаній, які підпадають під юрисдикцію США. Крім того, здійснення деяких операцій з ними може призвести до “вторинних санкцій”, згідно з якими Сполучені Штати можуть карати неамериканських фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо

Верховна Рада України погодила введення санкцій проти Ірану на 50 років.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

“Купол” на сторожі: захист позицій від ворожих РЕБ

Захист від радіоелектронної боротьби (РЕБ) – одна з найактуальніших задач сучасної армії. …