Головна News Байден: розмови путіна щодо можливого застосування ядерної зброї в Україні “небезпечні”

Байден: розмови путіна щодо можливого застосування ядерної зброї в Україні “небезпечні”

0

Джо Байден

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Президент США Джо Байден у четвер скептично поставився до заяви президента росії володимира путіна про те, що він не має наміру застосовувати ядерну зброю в Україні, повідомляє Reuters, пише УНН.

Цитата

“Якщо він не має наміру, то чому він продовжує говорити про це? Чому він говорить про можливість застосування тактичної ядерної зброї?”, – заявив Байден в інтерв’ю NewsNation.

“Він був дуже небезпечний у тому, як він підійшов до цього”, – сказав Байден.

Контекст

путін у своєму виступі раніше того ж дня, як пише видання, применшив значення ядерного протистояння із Заходом, наполягаючи на тому, що росія не загрожувала застосувати ядерну зброю та лише відреагувала на ядерний “шантаж” західних лідерів.

В останні тижні путін та інші російські офіційні особи неодноразово заявляли, що росія може застосувати ядерну зброю для захисту своєї територіальної цілісності. 

Раніше в інтерв’ю CNN офіційний представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі заявив, що, можливо, росія розглядає можливість використання так званої “брудної бомби” та створює привід для звинувачення України. Але він сказав, що Сполучені Штати досі не бачили жодних ознак.

“Вони часто звинувачують інших у тому, що вони самі роблять чи збираються зробити. Ось чому ми маємо ставитися до цього серйозно, – сказав Кірбі про звинувачення путіна. – Я також скажу вам, що навіть сьогодні ми не бачимо жодних ознак того, що росіяни планують використовувати брудну бомбу або навіть готуються до цього”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…