Головна News Без води, палива та з вірусом холери: ООН про “жахливу” ситуацію в Гаїті

Без води, палива та з вірусом холери: ООН про “жахливу” ситуацію в Гаїті

0

Протести в Гаїті

Джерело: AFP

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Погіршення ситуації з безпекою та здоров’ям на Гаїті призвело до «абсолютно кошмарної ситуації» для місцевих жителів Гаїті, заявив у понеділок Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Виступаючи на Раді Безпеки ООН Гутерреш підняв питання про ситуації в Гаїті. За його словами, без палива неможливо розподілити воду, що погіршить новий спалах холери.

Цитата

«Найважливішим методом лікування холери є зволоження, а в місті її немає», — сказав Гутерреш журналістам.

Голова ООН заявив, що необхідно «збройне» втручання на підтримку гаїтянської поліції, щоб відкрити порт для створення гуманітарного коридору для доставки допомоги. 

«Я говорю про щось, що має бути зроблено на основі суворих гуманітарних критеріїв, незалежно від політичних вимірів проблеми, яку мають вирішити самі гаїтяни», — сказав Гутерреш.

Паливний термінал Варро в Порт-о-Пренсі був заблокований озброєними бандами з середини вересня, паралізувавши країну.

Згідно з проектом резолюції, отриманим AFP, який все ще обговорюється, Рада може закликати країни-члени ООН зважити негайне розгортання «багатонаціональних сил швидкого дії» для підтримки поліції Гаїті.

У тексті йдеться про впровадження «ембарго на постачання зброї» проти певних груп і окремих осіб.

Він також пропонує заморозити активи та заборонити в’їзд людям і організаціям, пов’язаним із озброєними бандами та злочинними мережами.

Окремо, за словами речника Гутерріша, відродження холери в країні після трьох років станом на понеділок призвело до 66 підтверджених випадків, 564 підозрілих випадків і 22 смертей, головним чином у Порт-о-Пренсі.

Нагадаємо

Тропічний шторм Fiona обрушився на французький карибський острів Гваделупа в суботу, внаслідок нічної повені загинула одна людина, повідомляє місцева влада. Регіон готується до злив і потенційних зсувів у вихідні, оскільки шторм рухається на захід.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…