Головна News На вихідних не було евакуйовано жодного іноземця із Сектору Газа – ООН

На вихідних не було евакуйовано жодного іноземця із Сектору Газа – ООН

0

КИЇВ. 7 листопада. УНН. ООН заявила, що жоден іноземець, громадянин із подвійним громадянством або поранений палестинець не зміг покинути Сектор Гази в минулі вихідні. Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань у щоденному бюлетені по Сектору Газа, передає УНН.

Цитата

«5 листопада другий день поспіль не було зафіксовано виїзду громадян із подвійним громадянством або пацієнтів із Сектора Гази до Єгипту через контрольно-пропускний пункт Рафах», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що це пов’язано з нездатністю ХАМАС, Ізраїлю та Єгипту досягти угоди щодо безпечної евакуації пацієнтів з північної частини Сектора Гази.

«Зупинка виїзду осіб із подвійним громадянством і пацієнтів послідувала за нападом на колону машин швидкої допомоги, що прямувала з міста Газа до Рафаха 3 листопада», – наголошується в повідомленні.

За повідомленнями, 2 і 3 листопада понад 1100 осіб перетнули кордон із Сектора Гази до Єгипту.

The New York Times повідомляв, що ХАМАС намагався включити своїх власних поранених бойовиків до переліку тих, кого супроводжуватимуть до Єгипту через ворота Рафах.

Доповнення

За останні дні із сектора Гази вдалося евакуювати понад три сотні громадян Сполучених Штатів Америки.

2 листопада повідомлялося, що понад 360 власників іноземних паспортів евакуювалися із сектора Гази через прикордонний перехід «Рафах» з Єгиптом.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…