Головна News Берлусконі заявив, що листувався з путіним “приємними листами”

Берлусконі заявив, що листувався з путіним “приємними листами”

0

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив у вівторок, що він відновив зв’язок з президентом путіним і нещодавно обмінявся з ним «приємними листами», згідно з аудіозаписом, опублікованим італійським інформаційним агентством, передає УНН.

Деталі

86-річний Берлусконі часто вихвалявся своєю дружбою з путіним до вторгнення росії в Україну і викликав шквал суперечок минулого місяця, коли сказав, що путіна втягнули у війну і він хоче поставити на чолі Києва «пристойних людей».

«Я трохи відновив зв’язок із путіним, досить багато, у тому сенсі, що на мій день народження він надіслав мені 20 пляшок горілки і дуже милий лист», – сказав Берлусконі депутатам нижньої палати згідно з аудіозаписом, опублікованим агентство La Presse.

«Я відповів йому кількома пляшками ламбруско (вино – ред.) та таким же милим листом», – сказав Берлусконі, день народження якого припадає на 29 вересня.

Він додав, що вкрай стурбований ситуацією в Україні, але не може висловити свою правдиву думку, бо якщо це потрапить у пресу, буде катастрофа.

Доповнення

Коментарі пролунали, коли Берлусконі веде переговори про посади в кабінеті міністрів у новому уряді після виборів 25 вересня в Італії, які принесли перемогу правому альянсу на чолі з Джорджією Мелоні, яку, як очікується, буде призначено прем’єр-міністром наступного тижня.

Відносини між правою коаліцією Італії та росією перебувають під пильною увагою. Маттео Сальвіні, лідером антиіммігрантської партії Ліга, який часто хвалив путіна та носив футболку із зображенням обличчя російського диктатора.

У вівторок новообраний речник нижньої палати Лоренцо Фонтана, політик Ліги, попередив в інтерв’ю державному телебаченню про наслідки санкцій проти росії.

“Вони можуть стати бумерангом, і ми зіткнемося з великими труднощами”, – сказав він у ток-шоу Porta a Porta.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…