Головна News Берлін засудив розміщення російської ядерної зброї у білорусі

Берлін засудив розміщення російської ядерної зброї у білорусі

0

КИЇВ. 26 березня. УНН. У неділю Німеччина засудила рішення президента росії розмістити тактичну ядерну зброю у білорусі, наблизивши її до Європейського союзу, пише УНН.

Деталі

Ця заява стала “ще однією спробою ядерного залякування з боку росії”, заявив AFP представник міністерства закордонних справ.

За словами джерела AFP на умовах анонімності, Німеччина не дозволить собі “збитися з курсу” через дії Москви.

“Порівняння, зроблене президентом путіним з ядерним обміном в НАТО, вводить в оману і не виправдовує крок, оголошений росією”, – сказало джерело.

За його словами, білорусь також “суперечить” своїм власним міжнародним деклараціям про те, що вона є зоною, вільною від ядерної зброї.

Додамо

У суботу путін заявив, що до липня росія збудує в білорусі сховище тактичної ядерної зброї. Він виправдав свій крок, заявивши: “Тут теж нема нічого незвичайного. Сполучені Штати роблять це протягом десятиліть. Вони давно розмістили свою тактичну ядерну зброю на території своїх союзників”, – сказав диктатор в інтерв’ю російському телебаченню.

кремль “взяв білорусь як ядерного заручника”, написав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Михайло Подоляк, радник офісу президента України Володимира Зеленського, додав, що цей крок є порушенням договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…