Головна News У Австралії виявили рідкісний тип гігантських павуків

У Австралії виявили рідкісний тип гігантських павуків

0

КИЇВ. 27 березня. УНН. В Австралії, у штаті Квінсленд, було виявлено новий великий тип павуків, дослідники кажуть, що він потребує захисту, передає УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Згідно з дослідженням, опублікованим 15 березня в Journal of Arachnology, рідкісна і барвиста істота, схожа на тарантула, є різновидом золотого павука-лазівки, що належить до роду Euoplos, який з 2017 року є об’єктом великої дослідницької програми.

Цей тип, який тепер називається Euoplos dignita, був вперше виявлений на початку 20-го століття недалеко від міст Монто та Ейдсволд, але залишився неописаним та безіменним через відсутність досліджень. Про це сказав автор дослідження Майкл Рікс, головний куратор відділу арахнології у Квінсленді (мережа музеїв).

За словами Паули Кушінг, старшого куратора відділу зоології Денверського музею природи та науки, наявність самця важлива для можливості ідентифікації виду Mygalomorphae, частиною якого є павуки Euoplos.

Порівнявши павука з іншими екземплярами у колекції музею, дослідницька група офіційно описала його як Euoplos dignitas. Dignitas у перекладі з латині означає «гідність чи велич», це пов’язано з дійсно вражаючим характером цього павука, говорять вчені.

Доповнення

Згідно з дослідженням, самки цього виду мають червоно-коричневий панцир, будують нори та можуть виростати до 2 дюймів у довжину, що є “дуже великим показником” для цього типу павуків. У самці мають вражаючий панцир медово-червоного кольору, при цьому лапи та живіт у них сірувато-коричневий.

Подібний вид павуків може жити протягом десятиліть, одному із тарантулів-довгожителів було 43 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашні собаки становлять загрозу для птахів, що гніздяться в Південному Уолні

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…