Головна News Блінкен оголосить про новий пакет допомоги Україні в середу

Блінкен оголосить про новий пакет допомоги Україні в середу

0

КИЇВ. 20 червня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що представить у середу новий пакет допомоги Україні. Він повідомив про це на спільній прес-конференції з главою британського зовнішньополітичного відомства Джеймсом Клеверлі, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Цитата

«Президент Байден сказав… що ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і обидві наші країни глибоко прихильні до цього. Ми продовжуватимемо виконувати це зобов’язання, зокрема – за допомогою нового пакета допомоги з боку США, про який я зможу оголосити завтра», – пояснив Блінкен.

Зазначається, що в середу і четвер Київ і Лондон проведуть у Лондоні конференцію з відновлення України, на якій понад 1000 офіційних осіб з більш ніж 60 держав, а також керівники підприємств і глобальні інвестори, обговорять шляхи відновлення України.

Крім того, повідомляється, що Блінкен і Клеверлі зазначили, що конференція з відновлення України покликана заохотити приватний сектор використовувати всі наявні ресурси для прискорення відновлення України.

Вони також заявили, що Київ має зробити свій внесок у цей процес, продовжуючи реформи, а світове співтовариство повинне знайти спосіб запропонувати компаніям страхування від воєнних збитків і руйнувань.

Доповнення

16 червня Сполучені Штати направили додаткові 205 мільйонів доларів на новий пакет гуманітарної допомоги Україні для підтримки тих, хто постраждав від російської агресії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…