Головна News Блінкен привітав Молдову з Днем Незалежності та подякував за підтримку України

Блінкен привітав Молдову з Днем Незалежності та подякував за підтримку України

0

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен привітав Молдову з Днем Незалежності та подякував за підтримку України. Про це пише УНН з посиланням на заяву Держдепу США.

Цитата 

“Від імені Сполучених Штатів Америки я сердечно вітаю Молдову та її народ із 32-річчям незалежності від Радянського Союзу.

Ми також вдячні Молдові за непохитну підтримку свого сусіда, України, у подоланні наслідків агресійної війни росії, і високо оцінюємо зусилля молдовського народу прийняти сотні тисяч біженців”, – йдеться у повідомленні. 

Також Блінкен зазначив, що США цінують спільну відданість Молдови зміцненню демократичних інституцій і судових реформ, сприянню економічному зростанню, зміцненню безпеки та просуванню поваги до прав людини. 

“Ми з нетерпінням чекаємо на продовження цього партнерства, в тому числі в рамках Стратегічного діалогу між США та Молдовою, і підтримки Молдови на її шляху до інтеграції в ЄС”, – зазначив Держсекретар.  

Доповнення 

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Конгрес терміново виділити додаткове фінансування для України, запит на яке зробив президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…