Головна News Болгарія закупить у США другу партію із восьми нових винищувачів F-16

Болгарія закупить у США другу партію із восьми нових винищувачів F-16

0

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Тимчасовий уряд Болгарії заявив у четвер, що схвалив закупівлю другої партії з восьми нових винищувачів F-16, необхідних для приведення ВПС країни у відповідність до стандартів НАТО. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Рішення все ще потребує схвалення парламенту, але кабінет міністрів уповноважив міністра оборони Болгарії підписати контракти з американською аерокосмічною компанією Lockheed Martin, як тільки буде отримано очікуване схвалення, повідомив уряд.

Болгарія хоче купити чотири літаки F-16 C Block 70 та чотири літаки F-16 D Block 70, а також відповідні боєприпаси та обладнання.

Це буде друга партія, придбана Болгарією, яка у липні 2019 року уклала контракт на покупку восьми багатоцільових літаків F-16 Block 70 за 1,3 мільярда доларів. Спочатку планувалося, що перші літаки прибудуть до Болгарії 2023 року, а останні – 2024 року, але пандемія COVID-19 відклала доставку до 2025 року.

Болгарія прагнула оновити свій військовий повітряний флот з того часу, як країна вступила до НАТО у 2004 році, але фінансові проблеми змушували неодноразово відкладати це. Нині в країни є парк застарілих винищувачів МіГ-29 російського виробництва.

Міністерство оборони Болгарії заявило, що наступного місяця Іспанія направить вісім винищувачів Eurofighter Typhoon і до 200 військовослужбовців для надання допомоги болгарським військово-повітряним силам.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…