Головна News Британія виступила проти заклику рф до таємного голосування в ООН за резолюцію з засудженням анексії

Британія виступила проти заклику рф до таємного голосування в ООН за резолюцію з засудженням анексії

0

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Велика Британія відхилила заклик москви провести таємне голосування в Генеральній асамблеї ООН наступного тижня щодо того, чи слід засуджувати дії росії з анексії чотирьох регіонів України, і зажадала, щоб орган, що складається зі 193 членів, проголосував публічно, пише The Guardian, інформує УНН.

Деталі

Посол Великої Британії в ООН Барбара Вудворд заявила в п’ятницю, що в правилах Генеральної асамблеї чітко зазначено, що будь-який представник може вимагати проведення голосування, що заноситься до звіту.

Вона написала голові Генеральної асамблеї: “Проведення таємного голосування за рішення Генеральної асамблеї суперечило б десятиліттям прецеденту та підірвало б практику найбільш представницького дорадчого органу в світі”.

Контекст

Агентство Reuters повідомляло, що Генеральна асамблея має проголосувати за проект резолюції, який засуджує російські «незаконні так звані референдуми» та «спробу незаконної анексії». Вона також підтверджує суверенітет, незалежність, єдність та територіальну цілісність України та закликає держави не визнавати дії росії.

У листі до держав ООН раніше цього тижня посол росії в ООН василь небензя, як повідомляється, лобіював таємне голосування, стверджуючи, що західне лобіювання означає, що «може бути дуже складно, якщо позиції будуть висловлені публічно».

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…