Головна News Британія офіційно приєдналася до угоди про транстихоокеанське партнерство

Британія офіційно приєдналася до угоди про транстихоокеанське партнерство

0

КИЇВ. 16 липня. УНН. Велика Британія офіційно приєдналася до Всеосяжної та прогресивної угоди про транстихоокеанське партнерство (CPTPP). Це перша країна, яку прийняли з моменту існування партнерства у 2018 році, що відкриває шлях іншим державам, які прагнуть доєднатися до угоди. Про це пише УНН, посилаючись на Reuters. 

Цитата

“Це сучасна та амбітна угода, і наше членство в цьому захоплюючому, блискучому та перспективному блоці є доказом того, що двері Великої Британії відкриті для бізнесу”, – зазначив міністр торгівлі та бізнесу Британії Кемі Баденок. додавши, що радий, що його країна стала першим новим членом CPTPP.

Деталі

Підписання відбулося під час засідання комісії CPTPP, яке проходить у Новій Зеландії. Пізніше у неділю міністри з країн-членів зустрінуться, щоб обговорити низку тем, включаючи те, як розглядати інші заявки та переглянуть положення угоди.

Британський уряд ще має ратифікувати угоду. Зазначається, що Сполучене Королівство стане 12-м членом угоди, яка скасовує торгові бар’єри, оскільки держава прагне поглибити зв’язки в Тихому океані після свого виходу з Європейського Союзу у 2020 році.

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Кріс Хіпкінс сказав, що шлях до залучення Британії до угоди був “довгим” і “часом складним”, але наявність великих економік у партнерстві приведе до зміцнення системи торгівлі в Тихоокеанському регіоні, засновану на правилах.

Деталі

CPTPP – це знаковий торговельний пакт, укладений у 2018 році між 11 країнами, а саме: Австралією, Брунеєм, Канадою, Чилі, Японією, Малайзією, Мексикою, Новою Зеландією, Перу, Сінгапуром і В’єтнамом. Україна, Китай, Тайвань, Коста-Ріка, Уругвай і Еквадор також подали заявку на приєднання до CPTPP.

Нагадаємо

7 липня 2023 року Україна офіційно подала заявку на приєднання до Транстихоокеанського партнерства.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…