Головна News Захід вітає відкриття пункту пропуску між Єгиптом та Газою для допомоги

Захід вітає відкриття пункту пропуску між Єгиптом та Газою для допомоги

0

Джерело: скріншот з відеотрансляції Al Jazeera

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Пункт пропуску “Рафах” на кордоні між Єгиптом та сектором Гази відкрили для допомоги, на що вже почали реагувати світові лідери, пише УНН.

Цитата

“Вантажівки з рятувальною допомогою починають переправлятися з Рафаха до сектору Гази. Ця допомога є рятівним колом для тих, хто страждає. Але це може бути одноразовим. Велика Британія продовжує наполягати на наданні гуманітарного доступу до Гази”, – написав у соцмережі X голова МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі.

“Я вітаю відкриття прикордонного пропуску Рафах на кордоні з Газою для гуманітарної допомоги. Це важливий перший крок, який полегшить страждання безневинних людей. Я дякую всім, хто зробив це можливим”, – вказала своєю чергою голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у соцмережі X.

Нагадаємо

21 жовтня вранці вантажівки з гуманітарною допомогою почали в’їжджати до сектору Гази з боку прикордонного пункту пропуску “Рафах” між Єгиптом та заблокованим сектором Гази. Як повідомляє Al Mayadeen, перші транспортні засоби належать Палестинському Червоному Півмісяцю та агентству ООН – БАПОР (UNRWA).

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…