Головна News Білий дім веде переговори із Маском щодо запуску Starlink в Ірані

Білий дім веде переговори із Маском щодо запуску Starlink в Ірані

0

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Білий дім веде переговори з мільярдером Ілоном Маском про створення супутникового інтернет-сервісу SpaceX Starlink в Ірані, повідомило у п’ятницю CNN із посиланням на офіційних осіб, знайомих із цим питанням, передає УНН.

Деталі

Супутниковий широкосмуговий зв’язок може допомогти іранцям обійти обмеження режиму доступу до Інтернету та деяких платформ соціальних мереж.

Міністерство фінансів США минулого місяця заявило, що деяке обладнання для супутникового інтернету може бути експортовано до Ірану, припускаючи, що компанії може не знадобитися ліцензія для надання послуг супутникового широкосмугового зв’язку в країні.

Потім Маск заявив, що активує Starlink у відповідь на твіт держсекретаря США Ентоні Блінкена про те, що Сполучені Штати вжили заходів «для просування свободи Інтернету та вільного потоку інформації» для іранців.

Що було раніше

Маск заявив у вівторок, що Starlink не отримував жодного фінансування від Міністерства оборони США за свої послуги в Україні, додавши, що компанія втрачає близько 20 мільйонів доларів на місяць через неоплачені послуги та витрати на заходи безпеки для захисту від кібервійн.

SpaceX прагне розвивати Starlink, конкуруючи з компаніями супутникового зв’язку такими як OneWeb і Amazon, які ще не запустили Project Kuiper.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…