Головна News Джонсон перервав відпустку і прилетів до Британії, щоб спробувати швидко повернутися у політику – ЗМІ

Джонсон перервав відпустку і прилетів до Британії, щоб спробувати швидко повернутися у політику – ЗМІ

0

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Колишній британський прем’єр Борис Джонсон повернувся до Великої Британії в суботу, на тлі того, як він обмірковує спробу здобути другий термін на посаді прем’єр-міністра лише за кілька тижнів після того, як був змушений піти у відставку, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, потенційні кандидати на заміну прем’єр-міністрові країни Ліз Трасс, яка різко пішла у відставку в четвер після лише шести тижнів перебування при владі, розпочали “гарячкові вихідні”, адже потрібно отримати достатньо номінацій для участі у гонці за лідерство у Консервативній партії до дедлайну у понеділок.

“Джонсон, який був у відпустці на Карибах, коли Трасс пішла у відставку, не коментував публічно заявку на свою стару роботу. Він одержав підтримку десятків законодавців-консерваторів, але для розгляду йому необхідно отримати 100 номінацій”, – відзначає видання.

Міністр торгівлі країни Джеймс Даддрідж заявив у п’ятницю, що Джонсон сказав йому, що він “готовий до цього”.

За словами репортера Sky News, деякі пасажири літака, що прямував до Великої Британії, освистали Джонсона на рейсі, що прибув до Лондона в суботу вранці.

У темній куртці та з рюкзаком Джонсон помахав фотографам у столичному аеропорту Гатвік, перш ніж виїхати звідти.

Колишній міністр оборони Пенні Мордонт стала першим кандидатом, який офіційно заявив про намір балотуватися на посаду наступного лідера Консервативної партії, але Джонсон та Ріші Сунак, колись його міністр фінансів, очолили список потенційних претендентів перед голосуванням наступного тижня, відзначає видання.

Доповнення

Джонсона було повалено законодавцями трохи більше ніж три місяці тому після трирічного перебування на посаді, затьмареного скандалами та звинуваченнями у неправомірних діях.

Його наступниця Ліз Трасс пішла у відставку після шестижижневого перебування на посаді.

Попередник Трасс Борис Джонсон та його колишній міністр фінансів Ріші Сунак, який посів друге місце після Трасс в попередній гонці за лідерство, є провідними потенційними претендентами, хоча офіційно жоден із них ще не оголосив про свою кандидатуру.

Перспектива повернення Джонсона в уряд, як повідомляє Reuters, є спірним питанням для багатьох у Консервативній партії, яка глибоко розділена після шести років чотирьох прем’єр-міністрів.

“Для деяких консервативних законодавців Джонсон є переможцем у голосуванні, здатним привернути увагу всієї країни як своєю відомістю, а й своїм енергійним оптимізмом. Для інших він токсична постать, і питання в тому, чи зможе він переконати десятки законодавців, які його покинули, що тепер він та людина, яка може об’єднати партію” і повернути їй те, що вона могла втратити, пише видання.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…