Головна News Застосування росією ядерної зброї буде “актом ворожості проти людства”, — прем’єр Японії

Застосування росією ядерної зброї буде “актом ворожості проти людства”, — прем’єр Японії

0

Фуміо Кісіда

Джерело: Reuters

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Застосування росією ядерної зброї розглядатиметься як “акт ворожості проти людства”. Про це заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, назвавши ядерні погрози російського диктатора володимира путіна “глибоко тривожними”, пише УНН з посиланням на AFP.

Цитата

“Поведінка росії, яка погрожує застосуванням ядерної зброї, є серйозною загрозою миру і безпеці міжнародного співтовариства і є абсолютно неприйнятною”, – сказав Кісіда, представник єдиної країни світу, по якій будь-коли було завдано удару ядерною бомбою.

Деталі

Очікується, що в травні наступного року Кісіда прийме лідерів країн “Великої сімки” в Хіросімі, де 6 серпня 1945 року була скинута американська ядерна бомба, унаслідок чого загинули 140 000 осіб, пише агентство.

Японське місто Нагасакі було зруйновано трьома днями пізніше.

Виступаючи в Австралії в суботу, Кісіда сказав, що 77-річний період незастосування ядерної зброї “не повинен бути припинений”.

“Якщо ядерну зброю коли-небудь буде використано, це буде актом ворожнечі проти людства… Міжнародне співтовариство ніколи не допустить такого акту”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салліван: США не потерплять будь-якого застосування росією ядерної зброї у війні проти України.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…