Головна News Більшість жителів ЄС підтримують постачання зброї в Україну – опитування

Більшість жителів ЄС підтримують постачання зброї в Україну – опитування

0

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. 60% жителів країн-членів Європейського Союзу підтримують подальше постачання зброї в Україну. Зокрема, у Німеччині такої позиції дотримується 61% населення. Про це свідчать дані опитування Eupinions, інформує УНН із посиланням на DeutscheWelle.

Цитата

“Згідно з цим дослідженням, Італія є єдиною країною в ЄС, жителі якої здебільшого не підтримують ідею подальших постачань озброєнь Україні: таку  перспективу схвалили 42% італійців. Поляки, навпаки, є особливо активними прихильниками цієї ідеї: за неї висловилися 84% респондентів у Польщі”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, європейці більше підтримують постачання зброї в Україну від імені всього Євросоюзу, ніж від окремої країни.

Залежно від держави ЄС, у якій відбувалося опитування, різниця в рівні схвалення жителями того чи іншого варіанту постачання становила від 3 до 7% на користь першого з них.

Найбільше схвалюють військову допомогу Києву люди віком 16-25 та 56-70 років.

Водночас, повідомляє видання, із березня по червень частка європейців, яка підтримує цю ідею дещо знизилася. Найбільше це помітно у Франції, де спад підтримки був 8%.

Цитата

“У березні всі перебували в стані шоку і бажання підтримати Україну було дуже велике. Через три місяці шок минув, але бажання надати підтримку велике, як і раніше, хоча негативні наслідки (санкцій ЄС щодо росії – ред.) і стали більш помітними у повсякденному житті. Ця витримка – політичний капітал, який необхідно розвивати”, – зауважила експертка Фонду Бертельсмана Ізабель Хоффман.

Нагадаємо

Наприкінці вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав держави ЄС надати Україні більше зброї та ввести нові жорсткі санкції проти рф

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…