Головна News Внаслідок раптових повеней в Афганістані десятки людей поранено та зникло безвісти, є загиблі

Внаслідок раптових повеней в Афганістані десятки людей поранено та зникло безвісти, є загиблі

0

КИЇВ. 26 липня. УНН. Через сильні зливи в Афганістані четверту добу боряться із наслідками повеней. Місцева влада повідомляє про загибель людей і руйнування будинків, пише Khaama, повідомляє УНН.

Деталі

Щонайменше дев’ять людей загинули і ще семеро отримали поранення внаслідок раптових повеней в середу в афганській провінції Парван, неподалік столиці Кабул.

За словами речника уряду провінції Саїда Хекматулли Шаміма, повінь пройшла через кілька сіл у районах Сіагард і Шиморті у вівторок вдень через сильні дощі. Стихійне лихо призвело до людських і матеріальних втрат, зокрема, зруйнувано 200 житлових будинків, 1 000 акрів сільськогосподарських угідь, 36 км доріг, кілька водних каналів, вбило десятки тварин.

За останні чотири дні в Афганістані внаслідок раптових повеней загинуло понад 30 людей, ще кілька отримали поранення, йдеться в офіційній заяві міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

За словами Мохаммада Шафі Рахімі, прес-секретаря міністерства, щонайменше 26 людей загинули в районі Джалрез через проливні дощі, а їхні будинки були зруйновані. Водночас, за його словами, в Кабулі внаслідок повені загинуло четверо людей, 70 осіб отримали поранення, а 40 вважаються зниклими безвісти.

Метеорологічна служба Афганістану повідомила, що в найближчу добу в деяких регіонах країни прогнозуються нові дощі і повені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паводкові води досягли знаменитого Тадж-Махала в Індії

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…