Головна News Таємні угоди з росією допомагають Північній Кореї фінансувати ядерну програму – Bloomberg

Таємні угоди з росією допомагають Північній Кореї фінансувати ядерну програму – Bloomberg

0

КИЇВ. 26 липня. УНН. Північна Корея за допомогою таємних угод з росією наповнює свою державну скарбницю, і за ці гроші продовжує нарощувати свій ядерний арсенал. Про це пише Bloomberg, повідомляє УНН.

Деталі 

Минулого місяця Організація Об’єднаних Націй повідомила, що росія вперше з 2020 року відновила постачання нафти до Північної Кореї. Це сталося після попереднього перезапуску поставок зерна.

Зазначається, що росія і Китай демонструють свою підтримку Верховному керівнику КНДР Кім Чен Ину, відправивши високопоставлені делегації до Північної Кореї. Напередодні російська делегація на чолі з міністром оборони росії Сергієм Шойгу прибула до КНДР.

Пхеньян, якому вже близько 15 років заборонено продавати зброю, відкидає звинувачення в тому, що він постачає її росії. Проте в грудні Білий дім заявив, що має докази того, що Північна Корея здійснила поставку зброї для групи пвк «вагнер» для використання в Україні. Відправили піхотні ракети і реактивні снаряди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин заявив про бажання, “тримаючись за руку” з путіним, прагнути до тіснішої співпраці з рф

Bloomberg зазначає, що одним із предметів, які є у Північної Кореї, а росія, ймовірно, хоче, є артилерійські снаряди калібру 152 мм. Вони сумісні зі зброєю радянських часів, яку повернули на озброєння в Україні.

Північна Корея володіє незліченними запасами боєприпасів, які можуть складати мільйони патронів для арсеналу, який десятиліттями тримав Сеул під загрозою спустошення.

З огляду на те, що і Північна Корея, і росія підпадають під санкції ООН, обидві країни прагнуть приховати будь-яку інформацію про укладені угоди. Однак є чимало ознак, що активність між двома державами зростає.

Наприклад, наприкінці 2022 року дві країни відновили залізничне сполучення, яке було призупинено протягом майже трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР планує продовжувати стратегічну співпрацю з рф

«Війна росії в Україні, ймовірно, надихає Кім Чен Ина на більш агресивну поведінку. Китай і Росія не виконали своїх санкційних зобов’язань відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН, тому санкції не працюють належним чином і дозволяють Пхеньяну продовжувати розробку ядерної зброї та провокаційну поведінку», – сказав Дуйон Кім, старший науковий співробітник Центру нової американської безпеки в Сеулі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…