Головна News Вогнеборці з США та Південної Африки будуть направлені до Канади, аби допомогти загасити лісові пожежі в країні

Вогнеборці з США та Південної Африки будуть направлені до Канади, аби допомогти загасити лісові пожежі в країні

0

КИЇВ. 2 червня. УНН. Понад 300 пожежників зі Сполучених Штатів і Південної Африки найближчими днями вирушать до Канади, щоб допомогти країні впоратися з безпрецедентним сезоном лісових пожеж. Про це пише Associated Press, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що щонайменше 100 американських пожежників прибудуть до провінції Нова Шотландія у Канаді на вихідних, щоб допомогти згасити лісові пожежі, які вийшли з-під контролю. Як зазначається, через ці пожежі вже близько 21 000 людей були змушені залишити свої домівки.

Ще 200 пожежників, які прибудуть із Південної Африки, ймовірно, будуть направлені до провінції Альберта.

У Новій Шотландії наразі є два великих осередки пожежі, які залишаються поза контролем — одна в передмісті Галіфакса, інша в південно-західній частині провінції. Зазначається, що вони вже знищили щонайменше 200 будинків.

Тим не менш, представники пожежної служби оголосили, що пожежу поблизу Галіфакса локалізовано вже на 50%.

Нагадаємо

Провінція Нова Шотландія на сході Канади оголосила надзвичайний стан після того, як лісова пожежа викликала евакуацію та відключення електроенергії, а влада закрила кілька шкіл у постраждалому районі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…