Головна News В Індії застрягли сорок людей, які будували гірський тунель в Гімалаях

В Індії застрягли сорок людей, які будували гірський тунель в Гімалаях

0

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Індійські чиновники заявили що до вівторка 14 листопада сподіваються визволити 40 робітників, які застрягли у зруйнованому тунелі в гімалайському штаті Уттаракханд. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата

“Рятувальні служби прибирають уламки, і незабаром ми виведемо всіх робітників”, — сказав Reuters начальник поліції штату Ашок Кумар.

Деталі

За словами Кумара, рятувальникам вдалося встановити зв’язок із заблокованими у шахті людьми. Вони мають змогу спілкуватися по рації, доставляти кисень через компресійну трубу та постачати їжу.

Начальник поліції також зазначив, що застряглим робітникам достатньо місця, аби пересуватися всередині тунелю.

Нині екскаватори та інша важка техніка проривають уламки, аби прокласти шлях до робітників і підготувати їм шлях для евакуації.

За даними тамтешнього чиновника Девендра Сінгх Патвала, аби визволити людей, які опинились у пастці гір зі столиці регіону мають доставити сталеву труба діаметром 900 мм (35,4 дюйма) і довжиною близько 60-70 м (65,6-76,6 ярдів)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє туристів загинули під час пожежі на плавучих будинках в Індії

Контекст

Штат Уттаракханд, де нині в гірському тунелі заблоковані працівники, розташовний на півночі Індії. Цей регіон схильний до зсувів, землетрусів і повеней.

Тунель, який будувався на національному шосе — є частиною індуїстського паломницького маршруту. Він обвалився близько 5:30 ранку в неділю (24:00 GMT у суботу), йдеться в заяві місцевої адміністрації.

За даними ЗМІ, робітники саме закінчували фінальний 400-метровий відрізок проєктного тунелю довжиною 4 км (2,5 милі), коли на місце впало сміття.

Водночас зі слів індійських правоохоронців точна причина аварії поки не встановлена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землетрус на кордоні Індії та Непалу. В Непалі травмовані два десятки людей

Додатково

Паломницький маршрут Чар Дхам є одним із найамбітніших проєктів уряду прем’єр-міністра Нарендри Моді. Він має на меті з’єднати чотири важливі індуїстські місця паломництва Північної Індії через 889 км двосмугової дороги, що досі будується. Вартість цього проєкту оцінюють у 1,5 мільярда доларів.

Але деякі роботи були зупинені місцевою владою після того, як сотні будинків були пошкоджені просіданням уздовж маршрутів, у тому числі в Уттаракханді, причому геологи, жителі та чиновники звинувачують швидке будівництво в геологічно нестабільних горах.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…