Головна News В Іраку заблокували додаток Telegram: яка причина

В Іраку заблокували додаток Telegram: яка причина

0

КИЇВ. 6 серпня. УНН. В Іраку заблокували додаток Telegram з міркувань національної безпеки і з метою збереження цілісності персональних даних користувачів. Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністерство телекомунікацій Іраку, інформує УНН.

Деталі

У заяві міністерства сказано, що воно зверталося до Telegram з проханням закрити “платформи, через які витікають дані офіційних державних установ і персональні дані громадян… але компанія не відповіла і не взаємодіяла з жодним з цих запитів”.

“Міністерство зв’язку підтверджує свою повагу до прав громадян на свободу вираження поглядів та спілкування, без шкоди для безпеки держави та її інституцій”, – йдеться у заяві.

Доповнення

У квітні у Бразилії заблокували Telegram. Рішення було прийнято після того, як представники додатку проігнорували офіційні запити про надання контактів і даних членів та адміністраторів неонацистського угруповання, підозрюваного у причетності до нападу на школу, внаслідок якої загинуло четверо людей.

За інформацією G1, Telegram надав поліції частину даних, однак не передав їхні телефонні номери. Постанову про блокування скасували за кілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новій соцмережі Цукерберга Threads за два дні зареєструвалися 70 млн користувачів

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…