Головна News США радять своїм громадянам не їздити до Іраку після недавніх нападів на американські бази

США радять своїм громадянам не їздити до Іраку після недавніх нападів на американські бази

0

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Державний департамент США заявив у неділю, що громадяни США не повинні їздити до Іраку після нещодавніх нападів на американські війська та персонал у регіоні. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

У пораді для подорожей сказано: «Не їдьте до Іраку через тероризм, викрадення людей, збройний конфлікт, громадянські заворушення та обмежені можливості Місії в Іраку надавати підтримку громадянам США».

З початку конфлікту між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС в Газі стався сплеск нападів на війська США в Іраку та Сирії . Минулого тижня військовий корабель США збив понад десяток безпілотників і чотири крилаті ракети, випущені підтримуваними Іраном хуситами з Ємену.

Повідомлення було надіслано після того, як «члени сімей, які відповідають вимогам, і урядовий персонал США, які не займаються екстреними справами, залишили посольство США в Багдаді та генеральне консульство США в Ербілі через посилення загроз безпеці для персоналу та інтересів США», — йдеться в заяві Держдепу.

У заяві додається, що антиамериканські бойовики “загрожують громадянам США та міжнародним компаніям” по всьому Іраку.
Раніше в неділю держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін заявили, що бачать перспективу значної ескалації нападів на американські війська на Близькому Сході та спроб Ірану розширити війну Ізраїлю та ХАМАС.

Вашингтон перебуває у стані підвищеної готовності щодо активності підтримуваних Іраном груп, оскільки регіональна напруженість зростає під час війни Ізраїлю та ХАМАС, яка почалася після нападу палестинського ісламістського угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, убивши понад 1400 людей.

Пентагон заявив у суботу, що США надішлють на Близький Схід систему THAAD і додаткові дивізіони зенітно-ракетної системи Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотники вдарили по військових базах США в Сирії та Іраку – ЗМІ

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…