Головна News Голова дипломатії ЄС відреагував на “мирний” план Китаю: важливі позиції відсутні

Голова дипломатії ЄС відреагував на “мирний” план Китаю: важливі позиції відсутні

0

Жозеп Боррель

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у своєму блозі відреагував на “мирний” план Китаю щодо врегулювання війни рф в Україні, зазначивши, що той “фактично не відрізняє агресора від жертви”, повідомляє УНН.

Цитата

“Китай представив свій “позиційний документ” щодо політичного врегулювання. Насправді він не є мирним планом і здебільшого повторює добре відомі позиції Китаю, деякі з яких ми поділяємо, хоча важливі відсутні. Звичайно, ми його розберемо, але вже зараз зрозуміло, що ключова проблема полягає в тому, що він фактично не відрізняє агресора від жертви, ставить сторони на рівний рівень”, – зазначив Боррель.

Доповнення

Китай до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну опублікував “мирний” план з 12 пунктів, які, на думку країни, допоможуть мирному врегулюванню війни росії проти України.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи запропонований Китаєм “мирний” план, заявив, що він не є резолюцією чи декларацією, а лише думками, якими поділилася ця країна, і що деякі пункти з ініціативи є йому незрозумілими.

Президент США Джо Байден вказав, що “мирний” план Китаю вигідний тільки росії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…