Головна News Головний дипломат Гонконгу викликав посла США через “недоречні” зауваження

Головний дипломат Гонконгу викликав посла США через “недоречні” зауваження

0

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Головний китайський дипломат Гонконгу викликав генерального консула США, щоб висловити протест проти його “недоречних” зауважень і застерегти від загрози національній безпеці, повідомив у четвер офіційний представник, інформує УНН посилаючись на South China Morning Post.

Деталі

Лю Гуан’юань, уповноважений міністерства закордонних справ Китаю в Гонконгу, зустрівся з генеральним консулом США Грегорі Меємом кілька днів тому, щоб “висловити різке несхвалення йому та його консульству у зв’язку з їхніми недоречними словами та діями, які втручалися у справи Гонконгу”, – сказав представник офісу Лю.

Він не сказав, коли саме відбулася зустріч.

Під час їхньої зустрічі Меєма також попередили “не ставити під загрозу національну безпеку Китаю, не брати участь у політичному проникненні в Гонконг і не наклепувати і не завдавати шкоди перспективам розвитку Гонконгу”, – сказав представник.

Представник Держдепартаменту США заявив у четвер, що консульство в Гонконгу не коментує приватні дипломатичні зустрічі, але “ми без вагань публічно і в приватному порядку висловлюємо глибоке занепокоєння Сполучених Штатів щодо ерозії автономії Гонконгу”.

Що було раніше

Під час онлайн-заходу минулого місяця американський дипломат, який обійняв цю посаду у вересні, сказав, що його первісні враження від Гонконгу включали занепокоєння з приводу верховенства закону після введення закону про національну безпеку, а також занепокоєння з приводу академічної свободи та змінний медійний ландшафт.

Мей тоді також заявив, що недавнє тлумачення Пекіном закону про національну безпеку, яке розширює повноваження уряду Гонконгу, може підірвати незалежність судової системи Гонконгу.

Незабаром після цього офіс Лю звинуватив Мея у “очорнінні законності та свободи Гонконгу”.

Китай запровадив радикальний закон про національну безпеку в Гонконгу після того, як у 2019 році місто заполонили масові та часто жорстокі демократичні протести.

Вашингтон ввів санкції проти високопоставлених китайських та гонконгських чиновників, включаючи міського лідера Джона Лі, у відповідь на закон про безпеку, який, за його словами, підірвав автономію Гонконгу та права його мешканців.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…