Головна News Китай заявив, що звіт США про ядерні боєголовки “спотворює факти”

Китай заявив, що звіт США про ядерні боєголовки “спотворює факти”

0

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Доповідь Пентагону США про те, що Китай, ймовірно, матиме понад 1000 ядерних боєголовок до 2030 року, спотворює факти. Китай не має наміру брати участь у гонці ядерних озброєнь, заявило в п’ятницю міністерство закордонних справ КНР, повідомляє Reuters, пише УНН.

Цитата

“Перш за все, доповідь США, як і подібні доповіді до неї, ігнорує факти, сповнена упереджень і поширює теорію про загрозу з боку Китаю”, – заявив речник міністерства Мао Нін.

За його словами, Китай твердо дотримується ядерної стратегії самозахисту і оборони. Також планує брати участь у гонці ядерних озброєнь з будь-якою країною.

“Поки будь-яка країна не застосовує і не погрожує застосувати ядерну зброю проти Китаю, їй не буде загрожувати ядерна зброя Китаю”, – сказав Мао.

У звіті додається, що військово-морські сили Китаю налічують понад 370 кораблів і підводних човнів, порівняно з 340 кораблями минулого року.

Нагадаємо

У щорічному звіті Пентагону йдеться, що Китай значно розширив свої ядерні запаси за останній рік і наразі зберігає близько 500 оперативних боєголовок. У США також дійшли висновку, що Пекін сподівається подвоїти свій арсенал до 1000 боєголовок до 2030 року.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…