Головна News Данія зняла заборону на продаж зброї Саудівській Аравії та ОАЕ

Данія зняла заборону на продаж зброї Саудівській Аравії та ОАЕ

0

КИЇВ. 12 березня. УНН. Данія оголосила про відміну заборони на продаж зброї Саудівській Аравії та ОАЕ у світлі своєї нової зовнішньополітичної доктрини “прагматичного реалізму”, пише УНН.

Деталі

Міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен в інтерв’ю виданню Politiken заявив, що заборони, введені у 2018 та 2019 роках після вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі та на тлі війни в Ємені, будуть скасовані.

“Ви можете бути країною, яка в наших очах є проблематичною, і при цьому мати деякі законні інтереси в галузі безпеки”, – сказав Расмуссен. “І моя лінія полягає в тому, що наша лінія має бути розташована в тому ж місці, що й лінії інших європейських країн”.

Міністр закордонних справ, однак, повторив, що його міністерство щорічно проводитиме аналіз країни та оцінку безпеки, щоб запобігти використанню данської зброї проти її населення або у війнах, у яких “дані країни поводяться неналежним чином”.

“Ми повинні знайти баланс, який забезпечить данській оборонній промисловості такі ж можливості для участі в міжнародній конкуренції, створення робочих місць і розвитку, як і в інших, і водночас стоятиме на варті деяких основних принципів”, – сказав він.

Расмуссен сказав, що рішення були ухвалені відповідно до нової зовнішньополітичної доктрини Данії, яка закликає до “прагматичного ідеалізму чи прагматичного реалізму”, що є явним відходом від “орієнтованої на цінності зовнішньої політики” попередніх міністрів.

За повідомленнями ЗМІ, Данія має понад 200 компаній у оборонному секторі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…