Головна News Делегація Ізраїлю вперше відвідує Саудівську Аравію

Делегація Ізраїлю вперше відвідує Саудівську Аравію

0

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Ізраїльська делегація вперше офіційно відвідала Саудівську Аравію. Візит підтвердив у неділю, 10 вересня, ізраїльський представник. Причиною візиту є засідання Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у Саудівській Аравії, повідомляє DW, передає УНН.

Деталі

У Ер-Ріяді перебувають ізраїльські дипломати, представники міністерства освіти, а також глава Управління у справах старожитностей Ізраїлю.

На зустрічі Ізраїль має намір виступити проти планів включення Єрихону до палестинського списку об’єктів Всесвітньої спадщини. Хоч ізраїльська держава припинила членство в ЮНЕСКО у 2019 році, оскільки вважає організацію упередженою щодо Ізраїлю, вона бере участь у засіданні як спостерігач.

Доповнення

Нещодавно з’явилися повідомлення про рух до можливого зближення між Ізраїлем та Саудівською Аравією. Обидві ці країни плекають досить тісну співпрацю зі Сполученими Штатами – США є безпековим гарантом Ізраїлю, а також важливим союзником Саудівської Аравії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Бог не завжди захищає нас” – прем’єр-міністр Ізраїлю закликав хасидів не їхати в Умань

Офіційно Ер-Ріяд не має дипвідносин з Ізраїлем.

Контекст

У вересні 2020 року Ізраїль погодився встановити дипломатичні відносини з Об’єднаними Арабськими Еміратами та Бахрейном за посередництва США. Згодом такі кроки оголосили також Марокко та Судан. Раніше лише дві арабські держави – Єгипет та Йорданія – підтримували дипломатичні відносини з Ізраїлем.

Так само в серпні цього року відбулася перша в історії зустріч міністрів закордонних справ Ізраїлю та Лівії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…