Головна News Ердоган планує перемовини з путіним щодо поновлення “зернової угоди”, згадав про очікування кремля від Заходу

Ердоган планує перемовини з путіним щодо поновлення “зернової угоди”, згадав про очікування кремля від Заходу

0

Реджеп Таїп Ердоган

КИЇВ. 21 липня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган планує переговорити з російським диктатором володимиром путіним щодо поновлення “зернової угоди”. Про це він заявив турецьким журналістам, пише Anadolu, повідомляє УНН.

Деталі

Ердоган заявив, що планує обговоритиь Чорноморську зернову ініціативу з путіним, адже її припинення, про яке росією було оголошено цього тижня, завдасть серйозних ударів багатьма способами.

«Припинення Чорноморської зернової ініціативи матиме цілу низку (шкідливих) наслідків, починаючи від підвищення світових цін на продовольство в деяких регіонах до голоду, а потім нових хвиль міграції. Ми без вагань беремо на себе ініціативу, щоб запобігти цьому», – сказав Ердоган.

Ердоган також натякнув на роль Туреччини як країни, яка має гарні відносини як з Україною, так і з росією, що допомогло їй спочатку досягти угоди разом з ООН.

Цитата

«Я вірю, що шляхом детального обговорення цього питання з путіним ми забезпечимо продовження гуманітарної угоди», – додав він.

Ердоган спростував чутки про те, що значення Туреччини в посередництві між росією та Україною впало.

“Навпаки, зараз ми підтримуємо наші відносини з росією. І міністр закордонних справ Хакан Фідан, і голова Національної розвідувальної організації Ібрагім Калін продовжують переговори”, – додав Ердоган.

Ердоган сказав, що путін має очікування від західних країн щодо зернової угоди, додавши: «Західні країни повинні вжити заходів у цьому стосунку».

Нагадаємо

17 липня росія призупинила свою участь в угоді, яку вона підписала в липні минулого року разом з Туреччиною, ООН і Україною про відновлення експорту зерна з трьох українських чорноморських портів, призупинених після повномасштабної війни в лютому.

Відповідно до знакової угоди понад 33 мільйони тонн зерна було відвантажено з українських портів, запобігши глобальній продовольчій кризі, сказав Ердоган, додавши: «Продовження такої життєво важливої ініціативи з точки зору її результатів – на благо людства».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба про “зернову угоду”: ми готові піти на будь-який ризик

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…