Головна News Ердоган суттєво відстає від опозиції за два місяці до виборів – опитування

Ердоган суттєво відстає від опозиції за два місяці до виборів – опитування

0

Реджеп Таїп Ердоган

КИЇВ. 14 березня. УНН. Нові опитування показують, що кандидат у президенти від турецької опозиції Кемаль Кілічдароглу випереджає президента країни Реджепа Таїпа Ердогана більш ніж на 10 процентних пунктів напередодні виборів 14 травня, які багато хто вважає найважливішим голосуванням в історії Туреччини, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Опитування також показують, що опозиційний блок під назвою “Альянс націй” (Millet İttifakı) лідирує у парламентських перегонах, принаймні на шість пунктів випереджаючи партію Ердогана “Партія справедливості та розвитку” (AKP) та її союзників. Прокурдська Народно-демократична партія (HDP), як і раніше, впевнено перевищує 10%.

Зокрема, опитування, опубліковане Aksoy Research у суботу та проведене 8 березня, показало, що Кілічдароглу, назване кандидатом від опозиційного альянсу 6 березня, випереджає Ердогана з підтримкою 55,6% та 44,4% відповідно.

Воно показало, що основний опозиційний блок набрав 44,1% голосів, а HDP – 10,3%. AKP та її націоналістичні союзники MHP разом заробили 38,2%.

Інші опитування також показують Перевагу Кілічдароглу та партії опозиції.

Доповнення

Ердоган стикається із найбільшою проблемою свого 20-річного правління після падіння його популярності під час кризи вартості життя. Жертви землетрусу минулого місяця також переглядають свою лояльність у колишніх опорних пунктах AKP.

Вибори вирішать не лише, хто очолить Туреччину, а й те, як вона керуватиметься, куди рухатиметься її економіка і яку роль вона може відіграти у вирішенні конфлікту в Україні та на Близькому Сході, зауважує видання.

Нагадаємо

Вибори у Туреччині перенесли на місяць раніше.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…