Головна News Ердоган заявив, що йому не дуже зручно дзвонити Байдену щодо кризи в Газі

Ердоган заявив, що йому не дуже зручно дзвонити Байдену щодо кризи в Газі

0

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Президент Реджеп Таїп Ердоган у відповіді журналістам, щодо питання ролі Туреччини і взаємодії з США в урегулюванні ізраїльсько-палестинської війни, заявив, що йому було б не дуже зручно телефонувати президенту США Джо Байдену, передає УНН із посиланням на турецьке видання Dünya.

Деталі

Зазначається, що президент Реджеп Таїп Ердоган поспілкувався з журналістами в літаку після повернення з Саудівської Аравії, куди він відправився в рамках Спільного саміту Організації ісламської співпраці та Ліги арабських держав.

Підкресливши стратегічну позицію Туреччини на Близькому Сході, він відповів на питання стосовно дипломатичної взаємодії з США щодо вирішення кризи в Газі. Ердоган згадав, що Блінкен вже здійснив візит в Туреччину, і він гадає, що президент США Байден може прийняти турецьку сторону, але Ердогану було б не дуже добре телефонувати Байдену.

Цитата

«Державний секретар США Ентоні Блінкен щойно був тут. Гадаю, тепер нас прийматиме Байден. Для мене було не дуже добре телефонувати Байдену. Не тільки ми говоримо, що ми (Туреччина) є ключовою країною на Близькому Сході, у Східному Середземномор’ї та в нашому регіоні», – зазначив лідер Туреччини.

Також за словами Ердогана, його країна продовжуватиме розмовляти з усіма, хто хоче зв’язатися з турецькою стороною, щоб знайти рішення. На його думку, Туреччина є країною, яка пропонує найбільш прийнятні пропозиції щодо вирішення проблеми.

Нагадаємо

Держсекретар США Ентоні Блінкен здійснював візит до Туреччини для переговорів щодо ключових питань палестино-ізраїльского конфлікту.

Під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, у період його візиту до Анкари, обговорювалась можливість збільшення гуманітарної допомоги сектору Гази.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…