Головна News ФБР вилучило телефони мера Нью-Йорка в рамках розслідування про втручання Туреччини під час його виборчої кампанії

ФБР вилучило телефони мера Нью-Йорка в рамках розслідування про втручання Туреччини під час його виборчої кампанії

0

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Агенти ФБР вилучили мобільні телефони мера Нью-Йорка Еріка Адамса в рамках федерального розслідування збору коштів на передвиборчу кампанію. Перевіряється, чи давав уряд Туреччини гроші на його передвиборчу кампанію 2021 року. Агенти вилучили телефони та iPad відповідно до санкції суду на обшук. Про це повідомило видання CNN, передає УНН.

Деталі

Йдеться про федеральне розслідування щодо того, чи спрямовувалися іноземні гроші на передвиборчу кампанію мера Нью-Йорка. Розслідуванням займаються ФБР і прокуратура Південного округу Нью-Йорка. Наразі Адамса не звинувачували в будь-яких правопорушеннях, але він останній політик, який потрапив під пильну увагу через зв’язки з іноземними урядами – у його випадку Туреччиною.

Цитата

«Як колишній співробітник правоохоронних органів, я очікую, що всі члени моєї команди дотримуватимуться закону та повністю співпрацюватимуть з будь-яким розслідуванням — і я продовжуватиму це робити», — сказав мер у заяві CNN.
Він додав, що йому немає чого приховувати.

Прокуратура США і ФБР відмовилися від коментарів для CNN.

Адвокат і прес-секретар кампанії Адамса Бойд Джонсон сказав CNN, що мер «негайно виконав запит ФБР і надав їм електронні пристрої» після того, як ФБР звернулося до Адамса.

Мер зазвичай читає публічні зауваження з iPad і носить два телефони. За словами джерел, всі три пристрої були передані ФБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній високопоставлений чиновник ФБР визнав себе винним у роботі на підсанкційного російського олігарха

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…