Головна News Змінив тон: Десантіс назвав путіна “воєнним злочинцем”, якого слід “притягнути до відповідальності” за вторгнення в Україну

Змінив тон: Десантіс назвав путіна “воєнним злочинцем”, якого слід “притягнути до відповідальності” за вторгнення в Україну

0

Рон Десантіс

КИЇВ. 23 березня. УНН. Губернатор Флориди і потенційний кандидат у президенти США від респубілканців Рон Десантіс назвав володимира путіна “воєнним злочинцем” і зажадав “притягнути його до відповідальності” за варварське вторгнення в Україну. Про це він сказав в інтерв’ю New York Post, пише УНН.

Деталі

“Взявши більш жорсткий тон, ніж у заяві минулого тижня, у якій він, як видається, відкидає війну, що тривала рік, як “територіальну суперечку”, тепер Десантіс каже, що росія помилилася, вторгнувшись в Україну, і помилилася, вторгнувшись і захопивши Крим у 2014 році, і не переможе у війні”, – зазначає видання.

І він, як вказано, зробив свою найсильнішу атаку на російського диктатора, назвавши його невдахою, який є “по суті заправною станцією з купою ядерної зброї”.

Коли його конкретно запитали, чи шкодує він про використання фрази “територіальна суперечка”, Десантіс відповів: “Ну, я думаю, що це було неправильно охарактеризовано. Очевидно, що росія вторглася (торік) – це було неправильно. Вони вторглися до Криму та захопили його у 2014 році – це було неправильно”.

Цитата

“Я маю на увазі місце, де зараз точаться бойові дії, а саме східний прикордонний регіон Донбас, а потім Крим, була ситуація, в якій росія це мала. Я не думаю, що це законно, але вони мали. Там дуже багато етнічних росіян. Отже, це якісь важкі бойові дії, і це те, що я мав на увазі, і тому я не думав, що росія має право на це…” – зауважив він.

“Якби я міг клацнути пальцями, я б повернув це Україні на 100%. Але реальність така, що залучення Америки з погляду ескалації з використанням більшої кількості зброї і, звичайно, сухопутних військ, я думаю, було б помилкою. Отже, саме це я й намагався донести, але росія помилилася, вторгаючись. Вони помилилися, коли забрали Крим. росія не мала права заходити в Крим чи заходити у лютому 2022 року, і це має бути зрозумілим”, – сказав Десантіс.

Контекст

Можливий кандидат у президенти США від республіканців Рон Десантіс зробив заяву про війну рф проти України, заявивши, зокрема, про “територіальну суперечку”, а також, що не вважає допомогу Україні “життєво важливим інтересом Америки”.

У Міністерстві закордонних справ Україні відповіли, запросивши відвідати Україну для “більш глибокого уявлення” про повномасштабне вторгнення росії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…