Головна News Керівництво ОБСЄ засудило російські атаки на Україну як “терор”

Керівництво ОБСЄ засудило російські атаки на Україну як “терор”

0

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) назвала нещодавні російські ракетні обстріли України як “терор” проти мирного населення. Про це інформує УНН з посиланням на Zeit.

Цитата

“Ці жахливі військові дії означають повну зневагу до міжнародного права та права війни”, — йдеться у спільній заяві лідерів ОБСЄ, зокрема міністра закордонних справ Польщі та голови ОБСЄ Збігнєва Рау та німецького генерального секретаря організації Гельги Марії Шмід.

Як зазначили лідери організації, “єдиним мотивом цих брутальних і жорстоких дій є поширення терору для компенсації тактичних і стратегічних провалів”.

Додамо

Терористична росія є однією з 57 держав-членів ОБСЄ. Роками віденська організація стежила за хитким припиненням вогню між українською армією та проросійськими сепаратистами на сході України. Після початку російського повномасштабного вторгнення спостерігачі ОБСЄ відступили.

Нагадаємо

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова та Генеральна секретарка ОБСЄ Хельга Шмід здійснили церемонію обміну листами щодо продовження проєктної діяльності Організації з безпеки та співробітництва в Європі в Україні

Домовленість про відновлення роботи ОБСЄ є відповіддю на спроби росії заблокувати програмну діяльність організації в Україні, повідомили у МЗС.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…