Головна News Генасамблея ООН відмовила росії в таємному голосуванні за резолюцію щодо України

Генасамблея ООН відмовила росії в таємному голосуванні за резолюцію щодо України

0

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Генеральна Асамблея ООН у понеділок проголосувала за відхилення заклику росії до організації зі 193 членів щодо проведення таємного голосування пізніше цього тижня із засудженням Москви щодо анексії чотирьох частково окупованих регіонів України. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Генеральна Асамблея ООН 107 голосами «за» вирішила провести відкрите, а не таємне голосування щодо проекту резолюції, яка засуджує російські «незаконні так звані референдуми» та «спробу незаконної анексії». Дипломати сказали, що голосування за резолюцію, ймовірно, відбудеться в середу.

Лише 13 країн у понеділок виступили проти проведення публічного голосування щодо проекту резолюції, ще 39 країн утрималися, а решта країн не голосували.

росію підтримали білорусь, Куба, КНДР, Єгипет, Еритрея, Ефіопія, Казахстан, Нікарагуа, Південний Судан, Судан, Сирія, Таджикистан і Зімбабве.

росія стверджувала, що таємне голосування потрібне, оскільки західне лобіювання означає, що «може бути дуже важко, якщо позиції висловляться публічно».

Москва пішла на анексію чотирьох частково окупованих областей України – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької – після проведення так званих «референдумів». Україна та союзники засудили голосування як незаконне та примусове.

У проекті резолюції, за який голосуватимуть пізніше цього тижня, міститься заклик до держав не визнавати дії Росії та підтверджується суверенітет і територіальна цілісність України.

Додамо

«Кривавий слід залишається за російською делегацією, коли вона заходить до Генасамблеї ООН», — з такою заявою виступив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця представляючи на засіданні надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї проєкт резолюції «Територіальна цілісність України: відстоювання принципів Статуту Організації Об’єднаних Націй», в якій засуджуються російські псевдореферендуми на українській території.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…