Головна News Киргизстан відмовився від проведення навчань ОДКБ

Киргизстан відмовився від проведення навчань ОДКБ

0

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Киргизстан вирішив скасувати навчання Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) на своїй території. Про це пише УНН, посилаючись на Радіо Азаттик.

Деталі

Як повідомили, командно-штабні навчання із силами ОДКБ “Непорушне братство-2022” мали відбутися на території Киргизстані у жовтні цього року. 

З 14 до 17 вересня між військовими Киргизстану та Таджикистану сталося масштабне зіткнення. Внаслідок конфлікту загинуло 63 громадяни Киргизстану, майже 200 дістали поранення. Міністерство закордонних справ Таджикистану повідомило про 41 жертву прикордонного конфлікту.

Після цього влада Киргизстану закликала ОДКБ проявити активну участь у врегулюванні напруженої ситуації на кордоні країни з Таджикистаном. Також Киргизстан закликав ОДКБ змінити статутні документи для недопущення збройних вторгнень і вирішення всіх розбіжностей між державами мирними засобами.

Додамо

Раніше, за даними ЗМІ, президент Киргизстану Садир Жапаров не брав участі в неформальній зустрічі лідерів СНД у Санкт-Петербурзі на честь ювілею російського диктатора володимира путіна.

Нагадаємо

Як заявили у Казахстані, військовий альянс ОДКБ не братиме участі у війні росії проти України.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…