Головна News Китайське “місто iPhone” заблоковано після жорстоких протестів

Китайське “місто iPhone” заблоковано після жорстоких протестів

0

КИЇВ. 25 листопада. УНН. У п’ятницю шість мільйонів людей було заблоковано у китайському місті, де знаходиться найбільша у світі фабрика iPhone, після зіткнень між поліцією та робітниками, розлюченими через заробітну плату, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Влада наказала жителям восьми районів у Чженчжоу в центральній провінції Хенань не залишати цей район протягом наступних п’яти днів, зводячи бар’єри навколо багатоквартирних будинків “високого ризику” та встановлюючи контрольно-пропускні пункти для обмеження поїздок.

У місті зафіксовано лише кілька випадків зараження коронавірусом.

Обмеження відбулися за протестами сотень співробітників щодо умов та оплати на величезному заводі iPhone Foxconn на околиці міста.

Заворушення в Чженчжоу відбуваються на тлі зростання громадського невдоволення непримиренним підходом уряду до Covid, який змушує місцеву владу вводити виснажливі блокування, обмеження на поїздки та масове тестування.

Додамо

Щоденне кількість випадків коронавірусу в Китаї у п’ятницю склала 33 000 осіб, що є рекордом для країни з населенням 1,4 мільярда людей.

У південно-східному виробничому центрі Гуанчжоу мільйонам людей наказали не залишати свої будинки без негативного тесту на вірус.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…