Головна News Китай оголосив найвищий рівень небезпеки через тайфун “Саола”

Китай оголосив найвищий рівень небезпеки через тайфун “Саола”

0

КИЇВ. 31 серпня. УНН. У четвер у Китаї було оголошено найвищий рівень небезпеки через тайфун “Саола”, швидкість вітру якого перевищує 200 км/год. Він рухається до південно-східного узбережжя, загрожуючи Гонконгу та іншим великим промисловим центрам, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Національний метеорологічний центр Китаю повідомив, що тайфун “Саола”, який зараз знаходиться приблизно за 315 км на південний схід від провінції Гуандун, рухатиметься на північний захід через Південно-Китайське море зі швидкістю близько 10 км/год, поступово наближаючись до узбережжя Гуандуна, після чого його інтенсивність буде повільно слабшати.

Опівдні швидкість вітру становила 209 км/год.

За прогнозами Центру, “Саола” досягне узбережжя десь від провінції Гуандун до Гонконгу у другій половині дня або вночі 1 вересня, додавши, що з урахуванням прогнозованої інтенсивності, він може увійти до п’ятірки найсильніших тайфунів, що обрушилися на Гуандун з 1949 року.

З наближенням «Саола» у місті Шеньчжень у провінції Гуандун призупинять заняття у яслах, дитячих садках, початкових і середніх школах.

Китайська залізниця призупинила роботу кількох основних залізничних ліній, а в Шанхаї зупинила поїзди, які прямують до Гуандуна, повідомляють місцеві ЗМІ. 

Буревій також принесе штормові хвилі в прибережні низинні райони, зазначили в обсерваторії, оцінюючи, що на цей час тайфун знаходиться приблизно в 440 км від мегаполісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї повені через рекордну кількість опадів, понад три тисячі людей евакуйовано

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…