Головна News Голова МЗС Британії закликає Китай допомогти покласти край війні росії проти України

Голова МЗС Британії закликає Китай допомогти покласти край війні росії проти України

0

Джеймс Клеверлі

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі закликав Китай допомогти покласти край війні росії в Україні, скориставшись поїздкою до Пекіна, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

В інтерв’ю в середу в Пекіні Клеверлі сказав, що закликав китайських чиновників дотримуватися своїх минулих зобов’язань щодо захисту територіальної цілісності України.

«Мій візит сюди присвячений двостороннім відносинам між Великою Британією та Китаєм. Я сказав, що жорстоке вторгнення росії в Україну не може бути виправдане москвою або де-небудь ще», – сказав Клеверлі.

Поїздка Клеверлі, зазначає видання, може підготувати ґрунт для першої зустрічі віч-на-віч між прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком і главою Китаю Сі Цзіньпіном на саміті «Групи двадцяти» в Індії наступного місяця. Британський прем’єр залишається єдиним лідером G20, який не зустрічався віч-на-віч із Сі Цзіньпіном відтоді, як Китай зняв обмеження, пов’язані з COVID.

Нагадаємо

Як повідомляло Bloomberg, путін прийняв запрошення Китаю відвідати країну – візит, що стане першою закордонною поїздкою після того, як МКС видав ордер на його арешт.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…